ELEKTRİK VE TRAFO SORUMLUSU
AÇIKLAMA
Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğinin 60. Maddesine göre, özel trafolu abone olarak yüksek gerilim şebekesinden elektrik almamız nedeniyle sorumluluğu üstlenecek bir elektrik mühendisi ile her yıl için hizmet sözleşmesi yapmamız ve sözleşmeyi ilgili elektrik kurumuna ibraz etmemiz gerekmektedir.
 
Aksi takdirde tesiste ve ormandan geçerek sitemize ulaşan yaklaşık 3 kilometrelik hat boyunca oluşacak can ve mal kaybına yol açan bir durumun ortaya çıkmasından sitemiz sorumludur. bu nedenle, yapılan araştırmalar neticesi, görevlendirilecek sorumlu elektrik mühendisinin yalnızca yüksek gerilimden değil site içindeki elektrik işlerinden de sorumlu tutulmasının ve bu amaçla sözleşme yapılmasının yararlı olacağı mütalaa edilmiş ve bu doğrultuda sözleşme yapılarak ilgili elektrik kurumuna verilmiştir.
 
Buna göre, sitemizde oluşacak elektrik arızaları ile bakım ve tamiratlarının yapılması için Milas’ta yerleşik FERMAS ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ firması ile yapılan sözleşme gereği aşağıdaki hususlar yerine getirilecektir.
  • Elektrik bakım programının hazırlanması
  • Özel hat başlangıcından site girişinde bulunan elektrik trafomuza kadar olan 3 kilometrelik hattın bakım programına göre bakım ve onarımı.
  • Site içinde bulunan elektrik trafosunun bakım ve onarımı.
  • Site içinde, ortak alanlarda oluşacak elektrik arızalarının, 7X24 saat kesintisiz, arıza bildiriminden itibaren en fazla 1 saat içinde müdahale edilerek giderilmesi.
  • Site içersindeki elektrik tesisatının periyodik olarak kontrolü.
  • Hazırlanan programlar dahilinde site içinde yada dışında olası aksaklık ve eksiklikleri, yazılı olarak yönetime rapor edilmesi.
Ana Sayfa Yönetim Sitemiz Haberler İstek - Öneri / İletişim © MEGA TASARIM 2011